Saturday, November 3, 2012

Saturday, October 27, 2012

PIKIR-PIKIR SEJENAK...
..apalah yg istimewa sgt dgn si gangnam ni?...perasan tak apa yg ada pd si dia ni...?
..dia ni telah buat sesuatu yg berbeza drp apa yg ada dipasaran atau industri entertainment ..betul tak? gangnam bukan ketengahkan sesuatu yg qualiti dlm industri entertainment..cuma dan hanya berbeza drp apa yg ada skrg...lain drp yg lain...jd sbb itulah dia menjadi kegilaan yg kehausan sesuatu kelainan dan perbezaan..
...the moral of the story is...jika kita ingin berjaya dlm industri kita..., maka kita kena berbeza dri yg lain...yeah!! saya dah dpt idea itu..BERBEZA...! BERBEZA!! ..."BE DIFFERENT FROM OTHERS"...i like

Friday, October 26, 2012


INDAHNYA ISLAM..
pelakon bollywood AMIR KHAN  telah mengerjakan haji di mekah pd tahun ini bersama ibunya..walaupun sibuk dengan penggambaran filem dhoom 3 ,namun sempat juga pelakon ini mencuri masa mengerjakan perkara ke 5 rukun islam..alhamdulillah tahniah utk amir khan ...yg disebelah dia ialah pemain kriket dari pakistan..doakan utk giliran saya pula ye...
        PUBLIC ISLAMIC DIVIDEND FUND : Total Returns from 25-Oct-11 To 24-Oct-12=22.83%
                                        
LIHAT INI...
ini ialah dana PUBLIC ISLAMIC DIVIDEN FUND....salah satu dana kegemaran saya...suka sgt saya perkenalkan kepada client-client apabila dijemput memberikan penerangan...
 ....bila bercakap tentang pelaburan unit trust...selalu soalan yg ditanya kepada saya ialah...'apakah atau berapa peratuskah yg  awak boleh jamin saya boleh dpt dlm masa setahun"?...jawapan saya..tiada jaminan apa-apa..tapi pelaburan yg tiada jaminan inilah yg memberikan pulangan melebihi kadar inflasi tahunan...lihat tu setahun pulangannya 22.83%...baguskan? sbb kadar inflasi malaysia lebih kurang 5%-6%...maknanya jika anda melabur didalam unit trust..ianya menjadi pilihan yg tepat sebab pulangan yg diberikan sangat kompetitif...dan tidak negatif...jika mahukan penerangan lebih lanjut tentang pelaburan unit trust ini utk personal dan company anda ..bagaimana unit trust/unit amanah boleh mengembangkan kewangan yg ada maka sms/call saya 0197450580

Thursday, October 25, 2012

AL-KISAH...

anjing jenis german shepherd ini yg diberikan nama dia "capitan" tidur diatas kubur tuannya yg telah meninggal dunia sejak 6tahun yg lalu,setiap malam bermula dari jam 6ptg....kesian kan?..setianya pd tuan dia...

Monday, October 22, 2012

SAHAM UNIT AMANAH(UNIT TRUST)

Bagaimana anda mengira keuntungan?

Dana unit amanah akan membuat wang dari dua aspek:
1.by dividen pendapatan (daripada stok) atau kepentingan (daripada tunai / bon) dan
Jualan pelaburan (distribution)

2.by (stok) yang telah meningkat dalam harga dan kematangan bon.(capital gain)



Pengagihan dana atau pembayaran keuntungan kepada anda dan pelabur lain mengikut dasar pengagihan dana diisytiharkan. Dasar Sesetengah dana untuk membayar pendapatan tahunan, beberapa akan membayar setengah tahun. Beberapa dana menentukan bahawa ia tidak berniat untuk membayar keuntungan tetapi biarlah keuntungan terkumpul dalam NAV.



Pembayaran dilakukan, biasanya dijalankan dalam dua cara:
Cara 1.by pengagihan pendapatan. Apabila pengagihan pendapatan dibuat, anda akan menerima wang daripada dana. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih untuk wang ini diedarkan kepada dilaburkan semula bagi unit-unit yang lebih. Berikutan pengagihan pendapatan, NAB dana berkurangan.
Cara 2.by unit berpecah. Jumlah pelabur unit dalam kenaikan dana tetapi jumlah NAB tetap sama.



Sebagai pelabur unit amanah, anda telah membuat keuntungan JIKA PENEBUSAN iaitu nilai nombor anda jumlah unit NAV X adalah lebih tinggi daripada jumlah Pelaburan Permulaan anda.

untuk penerangan lanjut dan nasihat percuma talipon/sms 0197450580 saya sedia membantu anda dengan sebarang pertanyaan..
Jika soalan anda begini...anda saya boleh menjadi jutawan dengan melabur di dalam unit amanah ini?  jawapannya YA!!!!
Jadi kalau nak tau..call/sms 0197450580

Monday, August 6, 2012




Harga emas sentiasa meningkat dalam jangka masa panjang.....ingat tu...jadi..belilah emas...kumpul..insyallah tidak rugi mempunyai emas ...